vineri, 10 mai 2013

Activitate de Estetica si Autoîngrijire în cadrul Penitenciarul Bacau


"Frumusețea trezește sufletul la viata. Fii diferita în fiecare zi"

În data de 29.04.2013, studentii de la Terapie Ocupationala de la Univ. Vasile Alecsandri din Bacau, au organizat o activitate de estitica si autoingrijire cu detinutele din cadrul Penitenciarului Bacau in numar de 10 persoane. Scopul nostru a fost acela de a le arata detinutelor pasi simpli de a se coafa in viata de zi cu zi sau pentru un eveniment mai special, indiferent ca sunt intr-un regim de detentie. De asemenea am dorit ca ele sa isi descopere si sa isi dezvolte aptitudini  pe care
nu stiau ca le au, sa isi foloseasca timpul liber prin activitati folositoare, eliminand alte preocupari prin Ocupatie.
La acesta activitate au participat 10 detinute si studentii de la Terapie Ocupationala, anul II si III, intr-un interval de timp de 3h. S-au ales voluntare , pe care s-au prezentat pasii diferitelor coafuri, dupa care cele doritoare au avut ocazia de a exersa si pune intrebari.
La final, detinutele au avut de completat un chestionar in urma activitatii desfasurate. In urma raspunsurilor colectate , s-a constatat ca acestea au fost foarte multumite de activitatea desfasurata, numind-o folositoare si utila, unele dintre ele dorind sa exerseze si sa se perfectioneze formandu-si o cariera pentru viitor, avand indemanare si aptitudini in acest sens. Alte persoane si-au exprimat dorinta de a-si deschide un salon de infrumusetare in momentul eliberarii, avand de baza cursul de formare "Lucrator in comert". Iar restul detinutelor au specificat  ca a fost o activitate relaxanta, distractiva si creativa.
 A fost un moment placut pentru ele, in care au "uitat" pentru moment ca sunt intr-un regim de detentie, dorind ca activitatea sa se repete pe viitor .

Terapia Ocupationala are drept scop ajutorarea oameniilor sa isi recastige independenta in majoritatea ariilor de existenta; aceasta terapie imbunatateste abilitatile cognitive, fizice si motrice ale persoanelor si contribuie la cresterea increderii de sine si la reintregrarea sociala a unui individ.

6 comentarii: